Billede af Sanne Roesen

Undgå at dine medarbejdere får stress

Det betaler sig at tage ansvar som arbejdsgiver, for 35.000 danskere er dagligt sygemeldt på grund af stress.

Vi tror, at vi kan spotte, de medarbejdere, der vil gå ned med stress, men det er svært. For ofte er det de mest pligtopfyldende og arbejdsomme medarbejdere, der bliver ramt af stress. De får nemlig ikke sagt fra, hvis arbejdspressset stiger.

Det koster ca. 300.000 kr. at erstatte en sygemeldt medarbejder uden en akademisk uddannelse. Nogle virksomheder vælger ikke at erstatte en stressramt medarbejder. Det resulterer ofte i endnu flere sygemeldinger fra de andre medarbejdere i virksomheden, der så skal løbe stærkere.

Konklusionen er, at det er langt billigere at forebygge stress i virksomheder end at have sygemeldte medarbejdere. En arbejdsplads, der tager hånd om sine ansatte og giver dem redskaber til at tackle stress, tjener penge på den lange bane. 

Derfor tilbyder jeg workshops og stresscoaching til dig og dine medarbejdere, der forebygger stress i virksomheden. Læs mere her.

 

Tal og fakta om stress

430.000 danskere – svarende til 10 - 12 % – har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag.

250.000 - 300.000 danskere lider af alvorlig stress.

500.000 danskere føler sig udbrændte på jobbet.

Hver femte, der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job. For samfundet betyder det halvanden million ekstra fraværsdage og 30.000 hospitalsindlæggelser.

1400 danskere dør hvert år af stress.

14 mia. kr. koster stress Danmark om året i form af sygefravær, tidlig død og udgifter til sundhedsvæsenet.

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser.
Stress og depression bliver de væsentligste kilder til sygdom i år 2020.

Kilder: Verdenssundhedsorganisationen WHO, Statens Institut for Folkesundhed, NFA, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Sundhedsstyrelsen, Professor dr. med. Tage Søndergård Kristensen fra NFA, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i samarbejde med European Heart Network, Undersøgelse fra Landsorganisationen i Danmark (LO's) ugebrev, A4, 2009.

Gratis stresstest

Mange af os har symptomer på stress, som vi ignorerer. Ved at tage denne stresstest, bliver du opmærksom på, om dine stressymptomer skal tages alvorligt. Tjek her om du er stresset

Nyhedsbrev

Vil du modtage mit personlige nyhedsbrev lige ind i din mailboks, kan du tilmelde dig det her: urna