Billede af Sanne Roesen

Sandplay - et terapeutisk værksted

Som de fleste mennesker har du sikkert leget i sand i din barndom, bygget sandslotte, gravet tunneller og lavet sandkager. Barndommens fantasi blev udlevet på stranden mellem land og vand eller i sandkassen. 

Sandplay-terapi er for både voksne og børn. Det er en fantatsik måde at få fortalt sine historier på, hvis man mangler ord.

På mange virker Sandplay opbyggende og dæmpende på angst, afmagt, mismod og stress. Ofte ophæver Sandplay negative tilstande. For mange skaber Sandplay hensigtsmæssige forandringer med deres udfordringer i deres liv, fordi de opstillinger man laver i sandet tydeliggører, hvad der er på spil, og hvilke forandringer, der er de rigtige at foretage sig, så man kan komme videre og få et godt liv.

Sandplay – et terapeutisk værksted 

I det terapeutiske værksted, som består af to små sandkasser og hylder med mange forskellige symbolfigurer, opbygger du dit personlige billede ved hjælp af sand og figurer.

Sandbilledet kan beskrives som et spejlbillede at dit indre, hvilket kan give større forståelse og selvindsigt. På denne måde kan du se nuancerne og sammenhængene, mærke reaktioner og stemninger – og derigennem opnå en ny forståelse og muligheder for at handle.

Ved at arbejde i sandet med symbolerne, kan du udtrykke dig og kommunikere i et visuelt fortællende sprog.

Forskning viser, at kreativ aktivitet har stor værdi for udvikling af begge hjernehalvdele og for hjernens evne til at samarbejde. Når det kreative symbolske udtryk kombineres med terapeutens empatiske kontakt, sker der en udvikling af dine ressourcer og healing af din psyke. 

Jeg har gennem mange års erfaring med sårbare unge, voksne og  familier, fundet ud af, hvor stor betydning, det har at kunne tilbyde et rum, hvor der er mulighed for at få udtrykt sig let og få fortalt sin historie.

Hvis du har svært ved at sætte ord på følelser, kan du have gavn af, at arbejde med sandplay.

Sandplay tager udgangspunkt i Jungs teorier om, at menneskets psyke grundlæggende er et selvregulerende system, der under de rette, trygge forhold også er selv-reparerende.

Hvis du vil høre mere om Sandplay-terapi er en terapiform for dig, så ring eller skriv til mig og få en uforpligtende snak.

 

 
 

Nyhedsbrev

Vil du modtage mit personlige nyhedsbrev lige ind i din mailboks, kan du tilmelde dig det her.

Stress kan ramme alle - også dig

Har du mistet overblikket og energien, skal du vide, at du langt fra er den eneste. Mange stressramte tror:

  • at det er dem, der er noget i vejen med, når de ikke kan følge med
  • får det både fysisk og psykisk dårligt
  • oplever at ligegyldigt, hvor hurtigt de løber, får de ikke mere tid
  • prøver konstant at organisere sig ud af alle gøremål – uden held
  • får ikke sagt fra i tide
  • har svært ved at styre deres følelser
  • er trætte, men kan ikke sove  

Kontakt mig - jeg kan hjælpe dig med at finde dig selv igen.

Nyhed mindful kalender

Netop udkommet med bogen Nærvær hver dag

Daglige påmindelser om at fastholde nærværet, små integrerbare øvelser og tips krydret med små mandalaer som mini-meditationer.

Se mere om bogen her